27-07-2015

Via Highway 1 naar Pismo Beach

Goedemorgen, voor jullie is het al weer maandag en bij ons is het nog lekker weekend.
vanmorgen voor de verandering weer eens vroeg opgestaan.
Vandaag stond er een rit langs een van de mooiste kustlijnen ter wereld "Highway 1". Deze zouden we rijden van Monterey tot Pismo Beach.

Na het ontbijt en een gezellig praatje met de leukste receptioniste die we deze vakantie tegengekomen zijn, zijn we onderweg gegaan we konden de snelle of de toeristische route nemen. de snelle zou 2,5 uur duren en de toeristische ongeveer een uur langer. we kozen natuurlijk voor de toeristische.
Voordat we Highway 1 opgingen hebben we eerst de 17 mile drive gereden. dat is een toeristische route op het  Monterey schiereiland. een hele mooie route om te rijden met diverse stops zoals Birdrock, Lone Cypress en Pebble Beach. schitterende route waar je ongeveer een uur over doet.
het was nog vroeg en we hadden veel laaghangende bewolking waardoor de temperatuur nog niet echt lekker was.

daarna zijn we doorgereden naar Highway 1. deze lange weg van ongeveer 140 mile (224KM) loopt helemaal langs de kust van de Stille Oceaan en heeft om de 500 meter wel een stopplaats waar je foto's kan nemen of even genieten van de omgeving.
wat een schitterende uitzichten had je weer na iedere bocht, ik denk dat we wel 50x gestopt zijn om foto's te maken en te genieten.
Bij Nepenthe Big Sur zijn we gestopt om boven op een klif een heerlijke cappuccino en een smoothie te drinken.
De volgende stop was bij San Simeon, dat is bekend om de elephant seal (zee olifant).
die liggen in hele groepen op het strand te luieren en ruzie te maken.
daarna hebben we nog wat kleine stops gemaakt en zijn doorgereden naar ons hotel in Pismo Beach.
Na het inchecken zijn we direct naar de Walmart gereden om wat lekkers voor de avond te halen en hebben onderweg gelijk even een lekkere burger gehaald bij de In/Out Burger.
Na het eten nog even over de pier gelopen en wat gewinkeld en daarna lekker naar de kamer om al het lekkers wat we bij de Walmart gekocht hadden op te (vr)eten.

Morgen gaan we alweer naar ons laatste hotel van deze vakantie in Los Angeles waar we nog 2 nachten blijven.

Groetjes Marco, Miranda en Romy