24-07-2015

Naar San Francisco

Vandaag zijn we vroeg opgestaan omdat we een redelijk lange rit hebben naar San Francisco, we verlaten nu alle landschappen , bergtoppen , watervallen en alle wilde dieren waarvan we alleen een aantal herten , eekhoorntjes, ienie mienie salamandertjes hebben gespot. Dus helaas geen echte wildlife zoals beren en mountain lions.
Bij het ontbijt in het hotel was het ontieglijk druk volgens mij vertrek iedereen vandaag vroeg, toch maar wat gepakt , toast, wafels, yoghurtje en een bakkie thee en toen kwam er net een tafeltje vrij dat kwam mooi uit!
Daarna de auto ingepakt (daar zijn we heel handig in geworden) en zijn we rond 9 uur weggereden uit Mariposa, we hadden een rit van ongeveer 3 uur te gaan. Dat klopte aardig want na 1 stop onderweg kwamen rond 12 uur San Francisco binnen gereden.
Wat een verschil weer zeg met het geen we de afgelopen dagen hebben gehad ( uitgezonderd Las Vegas dan) superdruk, hoge gebouwen en veel volk.
De TomTom stond ingesteld op het hotel waar we vanaf 14 uur konden inchecken het was nu half 1 en hebben het toch even gevraagd of de kamer klaar was en die was klaar als we nog 15 minuutjes geduld hadden , nou dat hadden we wel konden we meteen hier de auto laten staan.
Na het uitpakken en sanitaire stop zijn we naar Fishermans Warf gelopen (15 min) om daar onze tickets op te halen van de Hop on Hop of bus , deze laat je in 90 minuten heel downtown zien en kan je hier en daar weer uit of instappen. Heel erg handig alleen vanuit de bus zie je toch niet zoveel ook al zit je op het boven deck maar was wel ff leuk.
Bij pier 39 zijn we er uit gegaan en de pier op gelopen daar vind je veel souvenirshops en eetgelegenheden, wij hebben even een hotdog en een bak Nachos met kaas gescoord.
Daarna zijn we doorgelopen met zeer veel tegenwind , niet normaal meer naar de zeeleeuwen die daar heerlijk in het zonnetje op de pontons liggen te dobberen. Wat kunnen zij een herrie maken zeg en niet te vergeten wat een lucht hangt daar blehhh.
In de verte zagen we Alcatraz al liggen daar gaan we morgen heen , we hebben Earlybird tickets dus komen we als eerste aan op het eiland , hoe later je gaat hoe meer drukte.
Daarna zijn we terug gelopen naar het hotel volgens de route kaart van het hotel, nou dat doen we dus ook niet meer dat was zeker twee keer zo lang, volgende keer maar weer ons eigen plan trekken.
Vanavond weer terug gelopen richting de pier om lekker te eten bij Applebee's rond 22:00 hadden we een tafeltje en hebben er lekker van genoten.
Nu met een volle maag naar bed want morgen vroeg op de boot richting Alcatraz en daarna op de fiets de Golden State bridge over(met lekker veel tegenwind).

Tot morgen
Groetjes Marco, Miranda en Romy