14-07-2015

horseshoe bend en Page

Goedemorgen Nederland daar zijn we weer.
vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen tot een uur of 7, we beginnen al een beetje te acclimatiseren. Eindelijk hadden we ons eerste hotel met een redelijk ontbijt, heerlijke wafels, geroosterd brood en een bakje cornflakes.
Na het ontbijt zijn we rond 9:00 vertrokken richting Page(spreek uit als Peetsjj:). Een trip van ongeveer 2,5 uur dus dat viel mee.echter vanaf Flagstaff is het 1 lange rechte weg van130 mile(208 km) en dan te bedenken dat je de hele weg maar 55 m/ph  mag rijden.
Gelukkig maakte het uitzicht veel goed, op veel plekken zie je de uitlopers van de grand canyon terug komen en hoe dichter we bij Page kwamen des te mooier werden de uitzichten.

We waren van plan om net voor Page de Horseshoe bend te bezoeken maar dat stond nergens aangegeven tot ongeveer 3 meter voor de parkeerplaats een bord stond waarop dit stond aangegeven.
De Horseshoe Bend is een slinger in de Canyon waar de Coloradoriver doorheen loopt.om dit natuurverschijnsel te zien moet je wel even een kilometer door mul zand heuvel op en heuvel af lopen.
De heenweg ging nog aardig maar op een gegeven moment dachten we ja dit is allemaal heel leuk maar we moeten ook nog terug in deze hitte. Maar goed we waren ingesmeerd en hadden voldoende water bij ons en zijn lekker doorgelopen en dat was echt de moeite waard.
Een waanzinnig uitzicht op de coloradoriver,die door honderden mensen werd gefotografeerd,is wat we zagen.
Daarna zijn we omhoog geploeterd en zijn we doorgereden naar Page.
omdat we nog net te vroeg waren om in te checken zijn we gelijk nog even doorgereden naar de 216 meter hoge Glen canyon dam en hebben daar nog wat foto's genomen.

Na het inchecken hebben we even wat tijd genomen om uit te rusten want daar kom je hier bijna niet aan toe en zijn we nog even naar het zwembad gegaan om een beetje af te koelen.

Daarna zij we een Steak en een Zalmpje gaan eten bij Bonkers (goede keuze dankzij AA forum) onderweg richting het hotel zagen we de zon al langzaam ondergaan en hebben we snel wat foto's genomen van de uitzicht van onze kamer.





morgen gaan we hier in Page eerst nog de Lower Antelope canyon bezoeken en vertrekken daarna naar Bryce om ons avontuur te vervolgen

Laters
Marco, Miranda & Romy