21-07-2015

Mono Lake en Ghosttown Bodie

Goedemorgen daar zijn we weer we zijn alweer op de helft van onze vakantie dus gaan weer langzaam aftellen.
allereerst willen we even onze pappa, opa en schoonvader KRIJN van harte feliciteren met zijn verjaardag vandaag. dat feestje houden we wel als we weer terug zijn :).


vandaag stond er een korte rit op het programma van iets meer dan 1 uur richting June Lake.
maar voordat we Bishop zouden verlaten moesten we natuurlijk eerst langs Erik Schat's bakkery (info) om een paar heerlijke broodjes te scoren. De eigenaar van deze bakkerij is een nederlander en de winkel is een attractie in Bishop.

Na dit heerlijke ontbijt vertrokken richting onze volgende stop. Onderweg zouden we stoppen bij Mono Lake om daar de Tufa's (spreek uit als toe-fa) te bekijken.

Het zag er heel erg mooi uit allemaal alleen rook het daar alsof je op de maasvlakte loopt.
Ook zaten er miljarden micro vliegjes op het water maar daar had je geen last van.


Na weer tig foto's genomen te hebben zijn we doorgereden naar Ghosttown Bodie (info), gisteren bezochten we ook al een ghosttown maar dat was niks vergeleken met deze. Om deze te bereiken moesten we eerst nog wel even 5 mile off the road over een bergpad naar boven. ik hoop dat ons verhuurbedrijf niet mee leest want eigenlijk mogen we niet"off the road". Toen we eindelijk boven aangekomen waren zagen we in de verte het dorp liggen.
Anton Corbijn heeft hier de foto's geschoten van het  U2 album The Joshua tree dus wij op zoek naar de juiste locatie van die foto's, helaas konden we er niet helemaal uitkomen bij welk gebouw die foto's genomen waren.
wel hebben we een heleboel foto's genomen van huizen, winkeltjes, Saloon en veel meer.
Alle huizen staan daar nog zoals ze ooit verlaten werden met interieur en al.

Na een uurtje rondgewandeld te hebben zijn we richting June Lake gereden, maar omdat Romy van daag bij de Mac wilde eten reden we June Lake voorbij en zijn we  Mammoth lakes wezen eten.
het leek wel of ze happy hour hadden want al onze broodjes kregen we dubbel, maar goed je moet een gegeven paard niet in zijn bek kijken dus hebben we ze lekker opgegeten.
Daarna lekker naar het hotel gereden welke echt midden tussen de bergen van June Lake ligt.



morgen gaan we eindelijk Yosemite National Park bezoeken.maar daar horen jullie morgen weer meer van.

groetjes Marco, Miranda en Romy