23-07-2015

dag 2 in Yosemite

Goedemorgen allemaal,
We hebben er weer een druk dagje opzitten.
Vanmorgen na het ontbijt zijn we op pad gegaan voor dag 2 in Yosemite. We namen dezelfde route als gisteren richting het park, ongeveer 1 uur rijden. Halverwege zagen we wel een bord dat er een weg was afgesloten, maar we gingen er vanuit dat dit niet voor ons zou gelden of dat ze vergeten waren het bord weg te halen. waarom zou je immers in het hoog seizoen de hoofdweg richting het park afsluiten.
Toen we dichterbij kwamen, na een uur rijden :(, werd steeds meer duidelijk dat het toch wel de hoofdweg richting het park bleek te zijn.
op het punt van de afsluiting stond een park ranger die ons vertelde dat er gisteren, door de hevige regenval, een aardverschuiving had plaatsgevonden waardoor er rotsblokken naar beneden waren gekomen over de hele pass.
Wij dachten dat ze die blokken wel even konden weghalen zodat we er weer door konden, maar de ranger vertelde dat de weg minstens 3 a 4 dagen afgesloten zou zijn.
wij hadden dus een uur voor niks gereden en konden weer helemaal terug naar Mariposa om dan via Oakhurst het park via een andere ingang te betreden. deze rit zou dan 2,5 uur duren.
Maar ja we zijn niet helemaal hier naar toe gevlogen om de hele dag aan het zwembad te zitten dus hebben we het rondje maar gereden.

Eenmaal in het park aangekomen zijn we als eerst naar Wawona gereden, een soort historisch dorp waar ze lieten zien hoe de pioneers hier vroeger leefden.

Daarna zijn we doorgereden naar Glacier point. Wat een schitterende wegen zijn dat in het park, het leek wel een mega kartbaan van 48 kilometer.
Onderweg weer diverse stops gemaakt om foto's te nemen en wat te eten en daarna weer het hele stuk terug gereden naar Mariposa, waar we rond 19:00 aankwamen

In totaal zijn we dus 9 uur onderweg geweest dus het was weer een druk dagje.

Morgen verlaten we de bergen en vertrekken we naar San Francisco, waar we ook weer een vol programma hebben

daarover lezen jullie(misschien) morgen meer

Groetjes Marco, Miranda en Romy