16-07-2015

Mossy Cave en Zion National Park

Goedemorgen daar zijn we weer dit keer vanuit Springdale Utah.

Vanmorgen wederom lekker vroeg uit de veren om nog even in Bryce een trial te lopen. Deze wilde we eigenlijk gisteren nog doen maar door tijdgebrek besloten we toch vandaag nog even terug te rijden naar Bryce voor de Mossy Cave Trail .
Het was een een korte trial van een paar mile in een prachtige omgeving met schitterende bergtoppen en mooie watervalletjes.
Daarna zijn we van Bryce Canyon direct doorgereden richting Springdale, een rit van ongeveer 2 uur.
Om in Springdale te komen moet je door het Zion National Park, en net als je denkt dat het niet mooier kan kom je in dit schitterende park.
Op het moment dat we het park in kwamen heb ik mijn dashcam aangezet en volgens mij is deze weer uitgegaan toen we bij het visitors center aankwamen om de shuttle bus te nemen die je verder het park in brengt.
We zijn met de bus direct naar de laatste stop gereden naar de"Temple of Sinawava" van daaruit kan je de Riverwalk lopen die verder overgaat in de Narrows.
Tijdens de Riverwalk loop je door de Virgin River die tussen 2 ruim 600 meter hoge bergwanden loopt.
Na enkele mijlen  gelopen te hebben kom je in de Narrows daar wordt het dieper en smaller en besloten we toch maar weer terug te lopen, de temperatuur liep alweer tegen de 35 graden.

Na deze trial besloot Miranda dat we nog wel even de Emerald Pool trail te lopen. Ik vrees dat we morgen flinke spierpijn hebben in onze kuiten.
Dit is een trail die je via een smal pad langs de berg, ter hoogte van Zion Lodge, omhoog leid om uit te komen bij een bergmeertje welke door verschillende mineralen heel mooi groen kleuren.
echter de mineralen waren er vandaag niet dus hebben we weinig groen water gezien in dit meertje.
De watervallen die we tijdens deze wandeling tegen kwamen maakte een boel goed.

Hierna zijn we rond 18:00 doorgereden naar de eind bestemming van deze dag, Quality inn Montclair in Springdale waar we met zijn drieen nog even het zwembad zijn ingedoken.
Inmiddels was het alweer 21:00 uur en moesten we nog wat eten dus zijn we het dorp ingereden en kwamen uit bij "Wildcat Willies" en hebben we heerlijk gegeten.

Tot nu toe hebben we 100% van onze bucketlist afgewerkt en heeft Romy zich goed door al het natuurgeweld geworsteld.
Maar morgen is het tijd om voor 3 dagen naar Las Vegas te gaan, dus die kan dan eindelijk helemaal los gaan.

Ik weet nog niet hoe de komende dagen eruit gaan zien op ons blog want je kent het gezegde
"WHAT HAPPENS IN VEGAS, STAYS IN VEGAS"






Groeten Marco, Miranda en Romy