20-07-2015

Deathvalley

Vanmorgen rond half 10 zijn we vanuit Las Vegas vertrokken. We hadden een lange rit van ruim 4,5 uur voor de boeg. van Vegas door Deathvalley naar Bishop (Californië).
Doordat we in Deahtvalley nog diverse stops hebben gehad duurde de rit bijna 7,5 uur.
maar onderweg hebben we wel weer heel wat moois gezien. Helaas hebben we doordat we voor een verkeerde afslag hadden gekozen Badwater, Furnace Creek en Zabriski point gemist maar dat mocht de pret niet drukken, en je moet altijd iets te dromen hebben voor de volgende keer.

we zijn nog wel in Ghosttown Rhyolite geweest, Rhyolite is een plaatsje wat in 1904 is onstaan doordat ze daar goud gevonden  hadden, in 1908 telde de bevolking 8000 inwoners door het succes van de Montgommery Shosone Mine. Tegenwoordig staan er nog enkele overblijfselen.


De wegen naar en van Deathvalley zijn lang en rustig, daarom heeft Miranda vandaag ook haar eerste Miles door Amerika gereden.





De temperatuur viel vandaag gelukkig mee, de afgelopen weken werden er temperaturen gehaald van rond de 50 graden,in Juli 2013 werd zelfs een record gemeten van 58,3 graden waarmee Deathvalley een van de heetste plekken op aarde is. Vandaag was het dus met 36 graden gewoon koel  te noemen.
ze liepen daar net nog niet met hun jassen aan :)






Voor morgen staat er een korte rit van ongeveer 1  uur op het programma, maar daarover morgen meer.

Groeten Marco, Miranda en Romy